Vaargebied Oldambtmeer

Vaargebied Oldambtmeer - Bootverhuur Beerta Blauwestad

Een boot huren bij Bootverhuur Beerta staat garant voor een avontuur op het water dat begint zodra u de jachthaven uitvaart. Deze is gelegen naast speeltuin 't Speulparadies in Beerta (Buitenlandenstraat 6 in Beerta op de navigatie).

Oldambtmeer
Vanaf het water hebt u een prachtig uitzicht op de rietkragen van het Oldambtmeer, welke nog volop in aanwas zijn. Deze rietkragen bieden een perfecte broedplek aan een grote verscheidenheid aan watervogels. Futen, brandganzen, (zilver)reigers, sternen en zwanen; u komt ze volop tegen wanneer u vaart over dit prachtige meer dat handmatig(!) is aangelegd tussen Beerta, Winschoten, Finsterwolde en Oostwold in.

Genoeg te zien
Bij het vogeleiland is het volop kijken en bekeken worden. Gewend als de watervogels zijn aan langsvarende bezoekers, kijken de eenden, meeuwen, zwanen en aalscholvers brutaal terug wanneer u ze in hun natuurlijke omgeving aanschouwt. En wat te denken van de huizen in Blauwestad? Vanaf het water hebt u een prachtig zicht op de bijzondere en soms extravagante woningen die zijn gebouwd aan de waterkant.

Sereen
Het is rustig en stil op het meer, vooral als u vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond gaat varen. Onder het genot van een zelf meegebracht hapje of drankje kunt u dan genieten van de zon die op het water schittert. Wilt u alvast weten wat u te wachten staat? Bezoek dan eens onze fotopagina. Geen wonder dat het jaarlijkse openluchtconcert Pura Vida aan dit meer wordt georganiseerd, de serene omgeving leent zich hier perfect voor.

Wandelgebied
Wilt u even de benen strekken? Meer dan eens aan bij natuurgebied Reiderwolde en loop door het natuurlijke grasland en langs ruiger terrein, met bossen en boszomen. U vindt hier inheemse bomen, struiken, planten en kruiden. Er zijn op dit landgoed fiets- en wandelpaden aangelegd en een amfitheater en natuurtoren verrezen.

Strandvertier
Gaat u liever naar het strand? Ook dat is mogelijk. Er zijn maar liefst twee zandstranden waar het heerlijk vertoeven is. Bij strand Zuid kunt u genieten van een kopje koffie of een ijsje, terwijl de kinderen zich vermaken met het Triadeem; een belevingskunstwerk met zand, water en zwerfkeien.

Of u vaart naar het grotere, noordelijk gelegen strand bij de Jachthaven Midowolda, waar de echte zonaanbidder gemakkelijk een handdoek uitvouwt en een lekker plekje op het warme zand bemachtigt. 's Zomers zijn hier met grote regelmaat waterfanaten te vinden die graag hun kunsten, op veilige afstand van de zwemmers, aan u laten zien.

Veiligheid voorop
Bij Bootverhuur Beerta vinden we veiligheid allerbelangrijkst. Wij zorgen ervoor dat u te allen tijde bent voorzien van zwemvesten op de boot, ook voor de allerkleinsten.

Tabee!
We wensen u alvast een heerlijke vaartocht toe!

Komend weekend zijn we volgeboekt!!

Zaterdag 9 september 2023 en zondag 10 september 2023 zijn we volgeboekt. Maandag 11 september 2023 zijn we gesloten.... lees verder »

Start vaarseizoen 2023

Het vaarseizoen 2023 is weer gestart. Dit jaar komen er twee nieuwe console boten bij in de verhuurvloot. Het gaat om de tyfoon 550, uitgerust met een 10 pk Suzuki buiten... lees verder »

Contact via Whatsapp